Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

torsdag 28 juli 2011

Vilken toppen vecka!

Kalasväder och ganska bra vindar.. Vi ändrade planerna och seglade ut till saltsjön via Södertäljekanal, toppenfin övernattning på Södertälje båtklubbs klubbholme, Vidare på en fin bog ut till Landsort. Magiskt väder och toppen segling igen vidare till Nåttarö och bad och sol. I dag har vi "tävlat" mot en massa båtar på Mysingen upp till Utö. Efter en del trassel och mycket tur ligger vi i gästhamnen. Mätta och belåtna efter en god middag på Dannekrogen.



söndag 24 juli 2011

Änligen!!

På väg mot kusten och sover på vårt favorit ställe.. Rosersbergsviken. I morgon blir det ut i saltsjön via Hammarbyslussen. Vindarna växlar ju och vi vill kunna välja norr eller söder, så mitt i skärgårn blir nog en bra start. Bra start fick vi även i dag trots 10-13 m/s motvind.. Men gjutjärnsgenuan jobbade bra och Magda klöv vågorna fint :-)

torsdag 21 juli 2011

Bunkrar både mat och dryck.. Men även dinge och tak!

Har gjort en ganska omfattande marknadsundersökning gällande gummidinge.. Till slut föll valet på en Quicksilver 240, prisvärd och lätt, ca 20 kilo och en uppblåsbar botten med kölanvisning för bättre egenskaper som bogserad och med åror på sjön.
Grabbarna vill så klart ha en motor.. Men man vill ju inte ha för mycket grejor i båten,allt väger ju!





Ett sittbrunnstak har länge varit på önskelistan och oavsett regn eller sol så tror jag att det kommer till nytta.
Det blev ett justerbart från Robship för ca 800:-

Vi vill även grilla med stil och passande nog fick jag en perfekt Webergrill av mina söner
Nu återstår bara att hitta bra platser för alla grejor i båten, jag hoppas även att vi kan segla bra med gummibåten på fördäck ;-)

Snart väntar den långa Mälarfärden igen. Till Stockholm eller Södertälje??

Eftersom vi nästan beslutat oss för att besöka södra delen av Stockholms skärgård och ev. Gotland så går vi kanske ut i havet via Södertälje, nya broar att öppna och ny sluss att fylla..

Några bilder från förra turen till havet!

Hammarbyslussen..

tisdag 19 juli 2011

Nu längtar vi till havet!!!

Efter några dagars jobb till så bär det av till Stockholms skärgård. Bunkrat lite extra och Magda känns i fin form. Lite justeringar gjordes för infästning av codezero seglets rulle och topp-snurra. Med det seglets 37 m2 och spira samt preventer-säkrat storsegel så kan vi länsa i full fart och hårdvind/sjö!!

Om vädret tillåter så kan det bli havssegling till Fårö...

fredag 15 juli 2011

Fortfarande kvar på Högakusten..

Om vädret ser bra ut tänkte vi åka ut och titta lite på Ulvöregattan i morgon... Ser tyvärr ut att bli regn :-(

Nu längar vi hem till Magda och ser verkligen fram emot två veckors segling i Stockholms skärgård. Hoppas att vi tar det fina vädret med oss hem! Vi har nämligen haft tre veckors kalasväder här uppe, vilket passade bra med bröllopsfester och annat kul...

Har fått i ordning på Snipe-jollen och hunnit med en provtur.. Hoppas hinna med en liten tur till!